Solart Energy logo

Skälet till att vi gör detta

Björn, Pär och Robert som driver Solart Energy har alla en lång karriär i affärs­­verk­samhet de senaste 25 åren. Vi har var för sig varit aktiva inom handel, teknik och ekonomi och där drivit och lett många företag både privata och börs­noterade. Vi är helt över­tygade om att vår tids största utmaning – att bli mindre beroende av fossila bränslen – måste adresseras med skynd­samhet och kraft. Solart bidrar genom att skapa bättre förutsättningar för den nordiska solpanel­­mark­naden. Vi har påbörjat arbetet med att lösa upp en del av de knutar som finns på solenergi­marknaden idag. Konkret i ett första steg ska vi hjälpa installatörs­bolagen i solenergibranschen med att ge rätt kvalitet och pris och övriga kommersiella förut­sätt­ningar för att välja, handla och få effektiva och marknadsledande sol­paneler levererade på ett effektivt sätt.

Tre teman

Du har säkert redan läst om att vi delat upp vår verksamhet i tre teman. Handla solcells­paneler, bli en Panelvärd eller ge plats för solcellsparken. Tre teman som skiljer sig åt både i behov och förutsätt­ningar men där våra solcells­paneler alltid står i centrum. Vår existens är alltså helt beroende av att leve­rera solcells­paneler som är “top of the line” till ett riktigt förmånligt pris och med korta ledtider för dig som behöver komma igång direkt. Att nästan alla solcells­paneler till­verkas i Kina betyder självklart inte att alla är likadana. Det har vi förstått när när vi har utvärderat fabriker, kvalitets­system, ledning, ekonomi, teknik­utveckling och produktions­kapacitet. Ett lärorikt arbete för oss och en garanti för dig att du tryggt kan välja någon av våra solcells­paneler när du investerar i en energikälla som ska vara både driftsäker och långsiktig som en ny inkomstkälla för dig eller ditt företag.
Björn Westerholm

Björn Westerholm

Finance, tech and key account
Björn Westerholm has a vast experience of entre­preneurial businesses and has been in CEO and board positions of high and deep t ech companies for more than 22 years. He also has extensive board experience of both start ups and listed companies. Björn was co fo under of Mobilaris and later took the company myFC from KTH lab level to Nasdaq stock exchange where he served as CEO over 12 years. As an advisor, Björn helps in several areas, e.g. strategies for long term financing, capital raise for both public and private companies, owner coordination and structured innovation.

Pär Eriksson

Sourcing, purchase and key account
Att göra affärer med fjärran land är kanske det enda Pär jobbat med när man tänker efter. Som egenföretagare med inriktning på merchandise eller produktreklam som man säger på svenska har Pär importerat och låtit tillverka produkter av alla de slag från Kina i över 30 år. Det betyder att han dels skaffat sig ett brett kontaktnät men också vida kunskaper om allt från produktion till logistik och transporter. Men kanske mest av allt fått tillräckligt med skinn på näsan för att kunna ställa krav på att alla överenskomna specifikationer och avtal efterlevs.

Robert Larsén

Solar park real estate and key account
Ända sedan han var sexton år gammal har Robert jobbat med försäljning och utveckling av bolag. Ett gediget intresse inom skidåkning ledde till en dröm om en egen skidbutik – en dröm som realiserades med Sveriges främsta butik inom alpin skidåkning i hans ägo. När skidbutiken så fanns då blev intresset för fastigheter någonting som ledde till egen byggnation av bostadsrättsföreningar och fristående fastigheter. Robert har på sin entreprenörsresa skaffat sig en gedigen förståelse för kundens behov och önskemål – ett perspektiv som är nyckeln när det gäller att nå framgångsrik försäljning.

Historia och hållpunkter

Scroll to Top